Υλικά
1/2 κιλό πατάτες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
1 κρέμα γάλακτος
1/2 ποτήρι φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο σκόνη
τριμμένη φρυγανιά
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.
Τις βράζουμε για 15 λεπτά.
Σοτάρουμε το πράσο σε ένα τηγάνι με λίγο λαδάκι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο.
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η κρέμα και να πήξει.
Βγάζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες.
Σε βουτυρωμένο πυρέξ, βάζουμε μια στρώση πατάτες και από πάνω το πράσο με την κρέμα και λίγη φέτα.
Επαναλαμβάνουμε 2 φορές.
Στην τελευταία στρώση, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ανάλογα το φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.