Υλικά
1 κιλό πατάτες
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
250 γρ. μπέικον
200 γρ. κίτρινο τυρί
1 ασπράδι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε νερό καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια.
Αφού βράσουν καλά τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στις πατάτες.
Ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο λιωμένο, το κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
Βάζουμε τον μισό πουρέ.
Ρίχνουμε το μπέικον ψιλοκομμένο και το κίτρινο τυρί.
Κατόπιν ρίχνουμε τον υπόλοιπο πουρέ.
Τον αλείφουμε με λίγο ασπράδι και μπορούμε να πασπαλίσουμε και με λίγο κεφαλοτύρι ακόμα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου 40 λεπτά.