Υλικά
1 κιλό πατάτες
1/2 λίτρο ηλιέλαιο
δενδρολίβανο
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κανονικά για φούρνο.
Τις βράζουμε για 5 με 10 λεπτά.
Έχουμε ήδη βάλει στο φούρνο ένα πυρέξ με το λάδι.
Αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά στο φούρνο και μετά ρίχνουμε τις σουρωμένες πατάτες.
Ρίχνουμε αλάτι και δεντρολίβανο στις πατάτες και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200 βαθμούς.
Τις βγάζουμε από το λάδι και σερβίρουμε σε πιατέλα. Θα είναι τραγανές από έξω και μαλακές μέσα.