Υλικά
Για τη ζύμη:
4 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό
1 φλ. τριμμένη φέτα
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα
4 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. του καφέ νερό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση:
400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2/3 φλ. τραχανά γλυκό
300 γρ. ανθότυρο ή φέτα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
2/3 φλ. λάδι
1 κρέμα γάλακτος (τη μικρή)
αλάτι με προσοχή
πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας σε λεκανίτσα το βούτυρο, το αυγό, τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το αλεύρι με το μπέικιν.
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας το νεράκι σιγά σιγά φτιάχνοντας μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.
Λαδώνουμε καλά μια ταρτιέρα ή ένα ταψάκι μέτριο και απλώνουμε τη ζύμη μας με τα δάχτυλά μας, απλώνεται πολύ εύκολα.
Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί και τα ρίχνουμε πάνω στην τάρτα μας.
Τέλος περιχύνουμε με κρέμα γάλακτος πάνω από τη γέμιση και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε 1 ώρα περίπου.
Στην αρχή σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα τελευταία 15 λεπτά το βγάζουμε να ροδίσει.