Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. τσ. ρύζι
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
1 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια σε αρκετό νερό.
Την επόμενη τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό να τα σκεπάζει 4-5 εκ. πάνω τους, (περίπου 8-9 φλιτζ. τσαγιού νερό).
Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αφαιρούμε τον αφρό που θα βγάλουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου, το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, (ίσως χρειαστεί μέχρι να μαλακώσουν να συμπληρώσουμε λίγο νερό, πάντα ζεστό).
Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα καρότα, την πιπεριά, την πατάτα, το ρύζι και το χυμό ντομάτας.
Χαμηλώνουμε ακόμα λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τα ρεβίθια να μαγειρευτούν μαζί με τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν κι αυτά και να χυλώσουν όλα μαζί.
Σερβίρουμε ζεστά και ψιλοκόβουμε αν θέλουμε πάνω τους λίγα φρέσκα φύλλα σέλινου.