Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 αυγό
γαλέτα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο ξίδι
1 λεμόνι
λάδι
λίγη μουστάρδα
Για τη γέμιση:
2 ντομάτες
1 πιπεριά πράσινη
λίγη φέτα
τυρί κίτρινο, ότι έχουμε
Εκτέλεση
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά: τα κρεμμύδια τριμμένα, μαϊντανό, δυόσμο, αυγό, γαλέτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, λίγο ξίδι και λίγο λάδι, και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Βάζουμε τον κιμά στο ταψί και τον απλώνουμε, βάζουμε στη μέση και κατά μήκος τη γέμιση: τις ντομάτες κομμένες σε φέτες, τα τυριά και την πιπεριά και διπλώνουμε τον κιμά κλείνοντας τη γέμιση μέσα.
Κόβουμε και πατατούλες, τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγη ρίγανη, τις ανακατεύουμε και τις βάζουμε στα πλαϊνά του ταψιού.
Στη συνέχεια χτυπάμε το χυμό λεμονιού με 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, λίγο λάδι και το περιχύνουμε επάνω στο φαγητό μας.