Υλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο σε πολλά κομμάτια
2 κούπες ρύζι γλασέ (πλυμένο και στεγνωμένο)
1 με 2 κύβους ζωμού κρέατος
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε καλά το κρέας, το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που το σκεπάζει και το βράζουμε.
Μετά την πρώτη βράση ξαφρίζουμε το φαγητό, προσθέσουμε τους κύβους, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το λάδι. Σ’ ένα πυρέξ ρίχνουμε το ρύζι, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και 5 με 6 κούπες από το νερό που αυτό έβρασε (το κοτόπουλο δηλαδή).
Ψήνουμε το φαγητό μας στους 180 βαθμούς, πάνω κάτω, για περίπου 30 με 40 λεπτά, ωσότου σωθούν τα υγρά.