Υλικά
4 αυγά
40 γρ. τυρί παρμεζάνα
60 γρ. σάλτσα ντομάτας
40 γρ. γαλέτα
ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το τυρί, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, έως ότου δημιουργηθεί μια κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να ξεκουραστεί και εν τω μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Προσθέτουμε στα ασπράδια τη γαλέτα και αφού ανακατέψουμε καλά, ενώνουμε αυτό το μείγμα με την κρέμα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά, φροντίζοντας κάθε κομμάτι να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.
Στραγγίζουμε τα κεφτεδάκια.