Υλικά
5-6 πατάτες μεγάλες
5-6 κρεμμύδια μεγάλα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
250 γραμμ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι μπόλικο λάδι και, όταν κάψει, τηγανίζουμε τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κομμάτια μικρά.
Αφού ροδίσουν τις βγάζουμε σε πιατέλα.
Ροδίζουμε με το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι τα κρεμμύδια, κομμένα σε στενόμακρες φέτες.
Προσθέτουμε τις τηγανισμένες πατάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό κι άλλο νερό -ώσπου να σκεπαστεί το τηγάνι-, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά, ώσπου να πιει το νερό και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.