Υλικά
1 κούπα κριθαράκι, χοντρό
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1 πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1/2 φλ. τσ. αρακά
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. πελτέ
αλάτι
πιπέρι
2 κούπες νερό
ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κριθαράκι.
Το τσιγαρίζουμε μέχρι να ασπρίσει λίγο για 1-2 λεπτά και ρίχνουμε τις 2 κούπες νερό.
Από πάνω ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι ή μαϊντανό.