X

Αφράτη Κασερόπιτα

Η συνταγή για μία αφράτη κασερόπιτα.

Υλικά

1 φύλλο κρούστας

600 γρ. κασέρι

βούτυρο φρέσκο

1 κουτάκι υγρή σόδα

4-5 αυγά

2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ

λίγο αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού ξεπαγώσουμε καλά το φύλλο, παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι το βουτυρώνουμε, το τσαλακώνουμε (σαν σουρωτό) και το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί.

Βάζουμε περισσότερα από τα μισά φύλλα κάτω.

Μετά ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι να πάει παντού και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατά τον ίδιο τρόπο.

Αφού τελειώσουμε με την διαδικασία του φύλλου χαράζουμε ελαφρά (να μην περάσει στα κάτω φύλλα)σε τετράγωνα κομμάτια.

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και ρίχνουμε 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ αλάτι και πιπέρι (όχι πολύ αλάτι γιατί θα γίνει αλμυρή).

Περιχύνουμε την πίτα μας και προσέχουμε να μπει το αυγό και μέσα (ανάμεσα από τα χαραγμένα φύλλα).

Μετά προσθέτουμε και τη σόδα κατά τον ίδιο τρόπο να πάει παντού.

Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα, να ‘τραβήξει’.

Και τέλος όταν περάσει η μια ώρα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (160 βαθμούς) για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό το φύλλο.

Την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.

Επίσης...

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τα μοναδικά μπλε τυριά της Ευρώπης

Ο πραγματικός afficionado των τυριών, δεν μπορεί παρά να κρατάει μια ιδιαίτερη θέση στη γαστρονομική του καρδιά για τα μπλε τυριά, αυτά με το χαρακτηριστικό δίκτυο από μπλε φλεβίτσες και στίγματα, που χαράζουν, διατρέχουν, στολίζουν τη λευκή ή υποκίτρινη κρεμώδη μάζα τους…

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.