Υλικά
Για το παντεσπάνι:
80 γρ. τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας
30 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
250 ml γάλα
5 αυγά
Για τη γέμιση:
175 γρ. κασέρι
300 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
60 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (ρηχό κι ορθογώνιο).
Το στρώνουμε με λαδόκολλα και το βουτυρώνουμε κι αυτό.
Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα χλιαρό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 4 λεπτά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το τυρί συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε αρχικά το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα, ανακατεύουμε και κατόπιν αναμειγνύουμε προσεχτικά την υπόλοιπη.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση σοτάροντας τα κρεμμυδάκια στο βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τους προσθέτουμε το τυρί τριμμένο σε χοντρό τρίφτη.
Αναποδογυρίζουμε το ψημένο παντεσπάνι σε πετσέτα αρκετά μεγαλύτερη από εκείνο.
Απλώνουμε το μείγμα με τα μανιτάρια, το τυρί αφήνοντας στις άκρες 2,5 εκ. και το τυλίγουμε σε ρολό.
Το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε.