Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κιλό κιμά πρόβειο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 ξερά κρεμμύδια
3 αυγά
1 φλ. του καφέ τραχανά ξινό, σπιτικό
αλάτι
κόκκινο πιπέρι
ρίγανη
Για τους κεφτέδες:
1 κιλό πατάτες
1-2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στον τρίφτη
1-2 κουταλάκια αλάτι
μισή κούπα ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
κόκκινο γλυκό πιπέρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
δυόσμο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πράσα και το σέλινο και τα ψιλοκόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το λάδι και τη ντομάτα, ένα κουτάλι του γλυκού κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Τρίβουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και χτυπάμε τα αυγά.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα δύο είδη κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα αυγά και ζυμώνουμε για λίγο να ανακατευτούν.
Προσθέτουμε τον τραχανά, 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλάκι ρίγανη και 1 κουταλάκι αλάτι.
Ζυμώνουμε καλά για να γίνει ο κιμάς ομοιόμορφος και να πάνε παντού τα υλικά.
Πλάθουμε τους κεφτέδες, μεγάλους, τους αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλο, πάνω από τα πράσα που βράζουν.
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά.