Υλικά
Υλικά για 4 μερίδες
680 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
3/4 φλ. χυμό ντομάτας ή κέτσαπ
2 κ.σ. ξύδι
1 1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1/2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
αλάτι
πιπέρι
4 ψωμάκια για μπέργκερ
Εκτέλεση
Τοποθετείς ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνεις μέσα τον κιμά.
Μόλις αρχίσει να τσιγαρίζεται, προσθέτεις το κρεμμύδι, το ξύδι, τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το μέλι, τη σκόνη τσίλι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
Ανακατεύεις πολύ καλά και αφήνεις να μαγειρευτεί.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα του κιμά, ανοίγεις τα ψωμάκια και τον τοποθετείς ανάμεσα.
Tip
Μπορείς να προσθέσεις και μία φέτα κίτρινο τυρί της αρεσκείας σου. Αν θέλεις κάτι πιο ελαφρύ, μπορείς να το δοκιμάσεις και με κιμά γαλοπούλας.