Υλικά
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200 γρ. κιμά χοιρινό
2 μελιτζάνες φλάσκες
κεφαλογραβιέρα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης
4-5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνουμε τα δύο είδη κιμά μαζί με τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλατοπίπερο και τρεις κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά περίπου.
Τις στύβουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβουμε το τυρί σε κύβους ή μακρόστενα μπαστουνάκια.
Πλάθουμε το μίγμα του κιμά σε μπιφτέκια, τα πλαταίνουμε στην παλάμη σας και βάζουμε στη μέση μία κουταλιά από τις τηγανισμένες μελιτζάνες και ένα κύβο ή μπαστουνάκι τυριού.
Τα τυλίγουμε με τον κιμά και τα πλάθουμε ξανά σε μπιφτέκια ώστε να καλυφθεί η γέμιση.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τα ψήσετε.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα ή σε μαντέμι που έχουμε αφήσει να κάψει πολύ καλά ή σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πράσινη σαλάτα ή κολοκυθάκια πολύ φρέσκα κομμένα σε ροδέλες και μαριναρισμένα σε μίγμα από ελαιόλαδο, μέλι, χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.