Υλικά
4 πιπεριές
1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κούπα αρακά ωμό
10 φουντίτσες μπρόκολο
2 καρότα κομμένα κύβους
2 κούπες χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι μπίρα
λάδι για το τσιγάρισμα
αλάτι
πιπέρι
τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα καρότα σε κύβους.
Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές.
Αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά.
Σβήνουμε με την μπίρα και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα περίπου ένα τέταρτο σε μέτρια θερμοκρασία.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα σε ένα πυρέξ και στρώνουμε να απλωθεί παντού.
Από πάνω ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε τις φουντίτσες μπρόκολο διάσπαρτο σε όλο το πυρέξ. Συμπληρώνουμε νερό περίπου δύο κούπες να σκεπαστούν όλα τα υλικά και τέλος τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να πιει όλο το ζουμί.