Υλικά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια άσπρα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 φλιτζ. πλιγούρι
1 κ.σ. πελτέ
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
5-6 φλιτζ. ζεστό νερό
1 κύβος ζωμού κρέατος ή λαχανικών (προαιρετικά)
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 10΄ να πιουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το πλιγούρι και τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα, να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά ρίχνουμε το ζεστό νερό (σκέτο ή έχοντας διαλύσει μέσα τον κύβο).
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι (αν χρησιμοποιήσουμε κύβο, καλό είναι να παραλείψουμε το αλάτι).
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει σπειρωτό και λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά πασπαλίζουμε το μαϊντανό.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με τυρί τριμμένο ή με στραγγιστό γιαούρτι.