Υλικά
2 κιλά αρνί
2 κιλά μελιτζάνες (μακριές)
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κιλό ντομάτες ή ανάλογο κονκασέ
250 γρ. φέτα τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτρια κομμάτια, και τις βάζουμε για μία ώρα σε ένα μπολ με νερό και αλάτι.
Τις βγάζουμε από το νερό και τις στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε το αρνί σε μία κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε ελαφρά με το λάδι.
Τρίβουμε τις ντομάτες ή το κονκασέ και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη.
Βράζουμε το κρέας μέχρι να ψηθεί 1 ώρα περίπου.
Μόλις ψηθεί το αρνάκι, το βγάζούμε από την κατσαρόλα, αφήνοντας μέσα όμως την σάλτσα του.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε και αυτές.
Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το αρνί.
Ρίχνουμε από πάνω τις μελιτζάνες και τη σάλτσα τους.
Πασπαλίζουμε με τη φέτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.