Υλικά
1 κατσικίσιο μπουτάκι (1.200-1.400 γρ.)
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 1/2-2 κιλά πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
4 καρδιές αγκινάρας, κομμένες σε κομμάτια
1 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 ποτηράκι κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.κ. θυμάρι ξερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανοίγουμε σχισμές στο κρέας με μυτερό μαχαίρι και βάζουμε εκεί το σκόρδο.
Σε τρία φύλλα λαδόκολλας (το ένα πάνω στο άλλο) απλώνουμε τις πατάτες, τις οποίες έχουμε ανακατέψει με τις καρδιές αγκινάρας.
Από πάνω βάζουμε το κατσικίσιο μπουτάκι.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε με το μισό μίγμα τις πατάτες και με το υπόλοιπο αλείφουμε καλά το μπουτάκι.
Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σε πακέτο και δένουμε με βαμβακερό σπάγκο.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 2 ώρες.