Υλικά
500 γρ. ξερά φασόλια ή γίγαντες
500 γρ. άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 γεμάτη κ.σ. κόκκινο πιπέρι
1 καρότο σε ροδέλες
2-3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε μπαστουνάκια (προαιρετικά)
αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ για 10-12 ώρες.
Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν με νερό, που να τα σκεπάζει.
Όταν μισοβράσουν τα φασόλια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάχανο, το σέλινο και το καρότο.
Ρίχνουμε το αλάτι και την πιπεριά Φλωρίνης.
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σ’ ένα τηγάνι καίμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κόκκινο πιπέρι.
Το αδειάζουμε με το λάδι στην κατσαρόλα με τα φασόλια.
Ανακατεύουμε καλά και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.