Υλικά
1 κιλό πατάτες
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
1 κλωναράκι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια.
Αλατοπιπερώστε τις και ανακατέψτε τις με τη μισή ποσότητα βουτύρου.
Βάλτε τις στο ταψί και ψήστε στους 200οC για 45 λεπτά.
Ανακατέψτε την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου με την κρέμα βαλσαμικού και το δεντρολίβανο.
Με ένα πινέλο αλείψτε με το μίγμα αυτό τις πατάτες.
Ψήστε τις για 20 λεπτά και σερβίρετε.
Tip
Λίγο φρέσκο πρόβειο βούτυρο δίνει ακόμα πιο δυνατή γεύση. Αρωματίστε τις πατάτες με λίγο χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού στο μίγμα βουτύρου - δεντρολίβανου.