Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κ. σ. βούτυρο
2 κ. σ. αλεύρι
1 φλ. ζεστό φρέσκο γάλα
2 κ.σ. μαστιχόνερο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνεις το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία και τρυπάς τις μελιτζάνες σε 3-4 σημεία την κάθε μία.
Τις βάζεις σε ένα ταψί και τις ψήνεις στην πιο ψηλή σκάλα για 10 - 15 λεπτά, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να σκουρύνει και να σκάσει η φλούδα τους.
Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις το βούτυρο μέχρι να λιώσει (σε μέτρια φωτιά) και προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύεις διαρκώς για σχεδόν 3'.
Προσθέτεις το μαστιχόνερο και το γάλα και ανακατεύεις συνεχώς με σύρμα. Παράλληλα χαμηλώνεις τη φωτιά. Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και περιμένεις να δέσει το μείγμα.
Βγάζεις από τη φωτιά και καλύπτεις με μεμβράνη.
Αφαιρείς τις μελιτζάνες από το γκριλ και τις κόβεις κατά μήκος. Αφαιρείς τη σάρκα με ένα κουτάλι και τη ρίχνεις στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.
Βάζεις πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και σε χαμηλή φωτιά, μαγειρεύεις για 7-8', ανακατεύοντας.