Υλικά
1 κιλό πατάτες
100 γρ. προσούτο
150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
100 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε και βράστε τις πατάτες με τις φλούδες τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμυδάκια.
Ψιλοκόψτε και τις φέτες του προσούτο.
Όταν βράσουν οι πατάτες, στραγγίξτε τις και, όσο είναι ζεστές, κόψτε μια φέτα απο τη μία πλευρά και αδειάστε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι.
Βάλτε το σε ένα μπολ, πολτοποιήστε το και ανακατέψτε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο.
Μοιράστε το μίγμα στις πατάτες και βάλτε τις σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Tip
Μια ξεχωριστή γαρνιτούρα για ψητό κρέας.