Υλικά
12 μικρές πατάτες (περίπου 700-800 γρ.)
100 γρ. καπνιστή πέστροφα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
αλάτι, πιπέρι
φύλλα άνηθου για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα σε νερό χωρίς αλάτι για 20 λεπτά.
Στραγγίξτε τις και, αφού κρυώσουν ελαφρά, καθαρίστε τις, κόψτε τις στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρέστε ένα μικρό μέρος από την ψίχα τους.
Σε ένα μπολ ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, την ντομάτα, το σέλερι και το φιλέτο της καπνιστής πέστροφας.
Προσθέστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.
Μοιράστε το μίγμα στις πατατούλες και σερβίρετε με τα φύλλα του άνηθου.
Tip
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πέστροφα με καπνιστό σολομό ή 300 γρ. ψίχα γαρίδας, την οποία θα βράσετε για 3 λεπτά πριν τη ρίξετε στο μίγμα με τις πατάτες.