Υλικά
1/2 κιλό φασόλια μαυρομάτικα
2-3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ή 1 μεγάλο ξερό
1/2 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο (ή μάραθο)
1 ποτήρι λάδι
χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
1 γερή κ.σ. αλεύρι
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε μπολικο νερό 5’, τα τραβάμε απ’ τη φωτιά και τα αφήνουμε άλλα 10’-15’ σκεπασμένα.
Μετά ρίχνουμε κι άλλο νερό μέσα στην κατσαρόλα, να χλιαρέψει και τα σουρώνουμε (ποτέ δεν σουρώνουμε τα όσπρια καυτά γιατί ξεφλουδίζουν).
Βάζουμε μέσα το λάδι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και νερό να τα σκεπάζει 1-2 δάχτυλα.
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθούν τα φασόλια και να χυλώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα αλατίζουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το λεμόνι με 1-2 κουτάλες της σούπας ζουμί, το ανακατεύουμε να χλιαρίνει, διαλύουμε μέσα το αλεύρι καλά,το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.