Υλικά
340 γρ. φακές ψιλές
3-4 λουκάνικα χωριάτικα μετρίου μεγέθους
2 καρότα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, κονκασέ
1/2 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζανάκι κρασί κόκκινο
1πορτοκάλι το χυμό
1 φλούδα πορτοκαλιού
5 κ.σ. λάδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φακές, τις βάζουμε να πάρουν μια βράση, αδειάζουμε το νερό και τις ξαναβάζουμε να βράσουν με δύο καρότα ψιλοκομμένα και τη φλούδα από ένα πορτοκάλι.
Παράλληλα σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο με το λάδι, μετά από λίγο ρίχνουμε και ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
Τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί και σβήνουμε με λίγο κόκκινο κρασί.
Ύστερα ρίχνουμε το χυμό από ένα πορτοκάλι και τ΄αφήνουμε να βράσουν για λίγο, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα ντοματάκια, το χυμό και ζωμό αν υπάρχει, αλλιώς λίγο νερό.
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να γίνει η σάλτσα.
Μόλις οι φακές μαλακώσουν, τις σουρώνουμε, ανακατεύουμε με τη σάλτσα και τα βάζουμε σ’ ένα πυρέξ και στο φούρνο.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 περίπου λεπτά.