Υλικά
250 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 κλωναράκια ρίγανη
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 καρότο μεγάλο τριμμένο
1 κολοκυθάκι μέτριο τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
λεμόνι για το σερβίρισμα και ρίγανη (όποιος θέλει)
Εκτέλεση
Βάζουμε τη φάβα πλυμμένη σε κατσαρόλα με νερό την ξαφρίζουμε και μετά βάζουμε τη ρίγανη και το κρεμμύδι το ολόκληρο.
Όταν βράσει η φάβα και έχει αρχίσει να πήζει, σοτάρουμε το κρεμμυδάκι, το καρότο και το κολοκύθι στο λάδι σε ένα τηγάνι.
Το βάζουμε μετά στη φάβα με αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
Την αφήνουμε να πήξει όχι πολλή, γιατί όταν κρυώσει θα πήξει και από μόνη της.