Υλικά
250 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο ψιλοκομμένο
250 γρ. μανιτάρια μικρά κομμένα στα 4
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους
1 πιπεριά κέρατο (ή κίτρινη) κομμένη σε κύβους
Για το dressing :
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σεένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές να σοταριστούν και αυτά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια σαλατιέρα.
Ζεσταίνουμε λίγο το μέλι να ρευστοποιηθεί και ανακατεύουμε σε σέικερ όλα τα υλικά της σάλτσας.
Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.