Υλικά
500 γρ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια χονδροκομμένα
δάφνη
πάπρικα
ελαιόλαδο
1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και χονδροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες χωριάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, κομμένο σε κύβους
300 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε κύβους (ζητάμε χοντρές φέτες)
σαφράν
αλάτι
πιπέρι
κόλιανδρο
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ρεβίθια στο νερό για να μαλακώσουν, από το προηγούμενο βράδυ.
Τα μαγειρεύουμε όπως συνήθως, με λάδι, κρεμμύδι, δάφνη, πάπρικα και αλατοπίπερο. Να μην έχουν πολύ νερό.
Αφαιρούμε 3-4 κουταλιές μεγάλες για να φτιάξουμε χούμους.
Σοτάρουμε σε λάδι το ψωμί και 2 σκελίδες σκόρδο.
Μόλις ροδίσουν, τα βάζουμε στο μίξερ και τα λιώνουμε μαζί με 1 κουταλιά ρεβίθια και το σαφράν.
Προσθέτουμε από το ζουμί των ρεβιθιών για να μην έχει σβώλους το μίγμα.
Σοτάρουμε το σπανάκι με το υπόλοιπο σκόρδο, προσθέτουμε κόλιανδρο και αλατοπίπερο και στο τέλος το καπνιστό χοιρινό.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στα ρεβίθια, βράζουμε για 10’ για να ενωθούν οι γεύσεις.