Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
1-2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγο άνηθο
1 καρότο τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
συκωτάκια
1 κούπα ρύζι κίτρινο ή αν θέλουμε νυχάκι
1/2 ποτήρι νερό
κουκουνάρι και κάστανα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το συκώτινα ζεματιστεί σε καυτό νερό, έτσι ώστε να μαζέψουμε ότι αφρούς μπορεί να έχει.
Αυτό για 5 λεπτά περίπου.
Έπειτα το κόβουμε σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια.
Το αφήνουμε σε ένα μπολ.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο και τα συκωτάκια τελευταία.
Τα τσιγαρίζουμε ελάχιστα, να μαραθούν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα κάστανα , το μαϊντανό και τον άνηθο, το αλάτι, πιπέρι.
Τα αφήνουμε για ένα λεπτό και μετά προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το ρύζι.
Αν δούμε ότι είναι στεγνή βάζουμε το νερό, αν πάλι δούμε ότι θέλει κι άλλο βάζουμε ακόμη λίγο, έως ελάχιστο.
Γεμίζουμε τη γαλοπούλα μας αφού κρυώσει λίγο η γέμιση.