Υλικά
4-5 ποτήρια ρύζι
2 1/2 κιλά γαλοπούλα
250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
300 γρ. μανιτάρια
250 γρ. κρέμα γάλακτος
30 γρ. κουκουνάρι
3-4 κουταλάκια βούτυρο
4 κουταλιές φιδέ
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
μπαχάρι σε κόκκους
1 κεσέ γιαούρτι
1 νεροπότηρο κρασί
Εκτέλεση
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το κουκουνάρι, το σκόρδο.
Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα σε μικρούς κύβους, τα προσθέτουμε μαζί με τα κομμάτια της γαλοπούλας μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά – μυρωδικά.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας μέσα το ζωμό της γαλοπούλας.
Το αφήνουμε να πάρει βράση και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το γιαούρτι.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το φιδέ με λίγο βούτυρο ώσπου να πάρει ένα σκούρο κίτρινο χρώμα και μετά ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το νερό.
Προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας και να πιει όλο το ζουμί του.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να τραβήξει τους ατμούς και σερβίρουμε.