Υλικά
1.500 γρ. κατσικάκι με κόκαλο σε μερίδες
2 κεσεδάκια αγελαδινό γιαούρτι στραγγιστό
χυμός από 2 λεμόνια
3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 κ.γ. ρίγανη ξερή
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος (ή 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε μία λεκάνη, αφού το έχουμε πλύνει και καθαρίσει από τα περιττά λίπη, και το αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ρίγανη και το λεμόνι, αδειάζουμε το μίγμα στη λεκάνη με το κρέας και το ανακατεύουμε καλά να καλυφθεί.
Αφήνουμε να μαριναριστεί το κρέας για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Απλώνουμε 3 φύλλα λαδόκολλας πάνω στον πάγκο μας, το ένα πάνω στο άλλο.
Απλώνουμε τις πατάτες και από πάνω τακτοποιούμε το μαριναρισμένο κρέας και το βούτυρο, κομμένο σε κομματάκια.
Κλείνουμε σφιχτά το κρέας μέσα στις λαδόκολλες, σχηματίζοντας ένα μακρόστενο πακέτο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Τοποθετούμε τη λαδόκολλα με το κρέας σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 και ψήνουμε για άλλη μιάμιση ώρα.