Υλικά
9-10 φύλλα κρούστας
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
300 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. ανθότυρο
6 μεγάλα αυγά
80 γρ. σιμιγδάλι (ψιλό)
αλάτι
πιπέρι λευκό
1 κρόκος αυγού ανακατεμένος με λίγο νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε στο ταψί 5-6 φύλλα αλειμμένα ένα-ένα με βούτυρο.
Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να είναι ομοιόμορφη.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα επίσης, ένα-ένα με βούτυρο.
Τέλος αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο και τη χαράζουμε σε κομμάτια.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.