Υλικά
1 1/2 κιλό κατσικάκι χεράκι
1/2 κιλό μακαρόνια
μία κουταλιά λάδι
το χυμό από 2 - 3 λεμόνια
λίγο σκόρδο
μία κουταλιά μουστάρδα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε σε γάστρα, το αλατοπιπερώνουμε το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το περιλούζουμε με το λάδι και το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό ανακατεμένο με τη μουστάρδα.
Σε μέτριο φούρνο το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά 2 ώρες περίπου.
Μόλις ψηθεί το κατσικάκι βγάζουμε τα κομμάτια από τη γάστρα, προσθέτουμε τα μακαρόνια και το απαραίτητο νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν και να πιούν το νερό τους (όπως στο γιουβέτσι).
Μόλις γίνουν τα μακαρόνια ρίχνουμε πάλι τα κομμάτια το κρέας μέσα και σερβίρουμε ζεστό.