Υλικά
2-3 κιλά μοσχάρι στηθοπλευρές ή κότσι με το κόκκαλο
8-10 πατάτες ολόκληρες
αλάτι
πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους
χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
3 μεγάλες λαδόκολλες
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο να κάψει.
Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες.
Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας.
Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και το αφήνουμε για 6-7 ώρες.
Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.
Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λιώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο.
Τρίβουμε πιπεράκι, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε.