Υλικά
6 πατάτες μέτριες
5 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φέτες
3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου σπιτικό
4 κουταλιές λάδι
200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών.
Τις βράζουμε σε λίγο νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει τον κύβο για 5 λεπτά, και τις σουρώνουμε.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και σε σιγανή φωτιά για 8 περίπου λεπτά.
Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μέτριο λαδωμένο ταψί, στρώνουμε μια σειρά πατάτες.
Στρώνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια επάνω στις πατάτες.
Τελειώνουμε με μια σειρά πατάτες. Στα κενά βάζουμε κομματάκια πατάτας.
Αλείφουμε με λίγο λάδι η βούτυρο και ψήνουμε στους 200ο για 50-55 λεπτά.
Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά να κάνει το φαγητό κρούστα.