Υλικά
1 κιλό συκώτι σε φέτες
4 φύλλα δάφνη
1 μπουκάλι ρετσίνα
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε χοντρές φέτες
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
κόκκους μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι, που ήδη έχει καεί καλά στην εστία, ρίχνουμε το συκώτι.
Μόλις κάνει κρούστα από το ένα μέρος (σε 2 λεπτά περίπου), το γυρίζουμε κι από την άλλη.
Σε 2 με 3 λεπτά, προσθέτουμε τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, τις ροδέλες κρεμμυδιού κι ένα φλιτζάνι τσαγιού ρετσίνα.
Μετά από 10 λεπτά περίπου, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, προσθέτουμε το λάδι, την υπόλοιπη ρετσίνα και αφήνουμε να βράσει.
Είναι έτοιμο όταν τραβήξει το κρασί και μείνει με τη σάλτσα .
Το τηγάνι, σε όλη τη διαδικασία, θα είναι με το καπάκι.