Υλικά
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
10 λωρίδες παστουρμά λεπτοκομμένο
3 χοντρές φέτες ψωμί (χωρίς κόρα)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε την ψίχα σε νερό, τη στύβουμε καλά και την ανακατεύουμε μαζί με τον κιμά σε ένα μπολ.
Αλέθουμε ή ψιλοκόβουμε τον παστουρμά μαζί με το σκόρδο και μια κουταλιά ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το μίγμα στον κιμά μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρασί, το αβγό ελαφρά χτυπημένο, αλάτι-πιπέρι και ζυμώνουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Σερβίρονται πολύ ζεστά.