Υλικά
200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
600 γρ. πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα πιπεριάς:
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. κάππαρη
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ξίδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ρίχνουμε τα λουκάνικα και τις πατάτες.
Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά, τα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσουμε τα υλικά και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια ένταση για 20-30 λεπτά.
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα πιπεριάς στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Όταν μαγειρευτούν τα λουκάνικα με τις πατάτες, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τα σερβίρουμε.