Υλικά
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
2 μέτρια κρεμμύδια σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1.100-1.200 γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρίγανη
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα λουκάνικα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, (αν θέλουμε αφαιρούμε την μεμβράνη τους) και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια ρηχή, πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι κι όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε τα λουκάνικα, τις πατάτες. τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τη ρίγανη (φρέσκια κατά προτίμηση), το αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να καλύπτει το φαγητό.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να βράσουν οι πατάτες και τα λουκάνικα, ελέγχοντας για νερό, κατά διαστήματα.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι του καφέ νερό.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Το σερβίρουμε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.