Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι κιλότο
8 μελιτζάνες τσακώνικες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (1 κούπα του τσαγιού) ή ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
πελτέ ντομάτας (3 κ.σ.)
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη
ελαιόλαδο
φέτα
κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες.
Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 2 ώρες περίπου και παραπάνω αν έχουμε χρόνο (τις πατάμε και με ένα πιάτο έτσι ώστε να είναι ολόκληρες μέσα στο νερό) για να μην είναι πικρές.
Τις στύβουμε, τις αλατίζουμε για να μαραθούν και να μην τραβήξουν πολύ λάδι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Τις λαδώνουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε μία στρώση σε ένα ταψί φούρνου.
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Τις βγάζουμε σε χαρτί και κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.
Μόλις τελειώσουμε με τις μελιτζάνες τις στρώνουμε σε μια γάστρα.
Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το μοσχαράκι σε λίγο ελαιόλαδο , έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.
Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει το κρέας.
Μόλις βράσει προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
Απλώνουμε το κρέας με τη σάλτσα του επάνω από τις μελιτζάνες , προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το κεφαλοτύρι σε κύβους, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στο φούρνο.