Υλικά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1/4 λίτρου ξηρό λευκό κρασί
1/2 λίτρου ζωμός
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 σκελίδα σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
4 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
1 χούφτα μαϊντανό
αλατοπίπερο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κύμινο σκόνη
250 γρ. μανιτάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
Εκτέλεση
Κόβουμε το συκώτι σε λωρίδες.
Στη συνέχεια σε τηγάνι βαθύ (προσοχή, όχι πάρα πολύ καυτό!) ρίχνουμε το συκώτι και τηγανίζουμε.
Όταν ροδίσουν, ριχνουμε το αλεύρι, αφήνουμε να πάρει χρώμα ανακατεύοντας και στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Βράζουμε λίγο προσθέτουμε το ζωμό, θρυμματισμένο σκόρδο και βότανα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει και πάλι ελαφρώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε μικρά κομμάτια και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι.
Όταν τα μανιτάρια πάρουν χρώμα, σβήνουμε με λίγο νερό ή λευκό κρασί.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο συκώτι.
Τέλος βάζουμε και τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και τα τηγανίζουμε σε πολύ λίγο λάδι.
Σερβίρουμε το συκώτι και από πάνω τα τηγανητά κρεμμύδια.