Υλικά
λίγο λάδι
1 μικρό κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
1 σκ.σκόρδο λιωμένη
4 πιπεριές κέρατο σε λεπτές ροδέλες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.γλ. ξερό τριμμένο κόλιανδρο
150 γρ. ψιλοκομμένο σουτζούκι καλής ποιότητας
100 γρ. κασέρι ή φέτα ή γραβιέρα
ξύσμα 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
3-4 αυγά
Φέτες χωριάτικου ψωμιού αλειμμένες με λάδι, σκόρδο, θυμάρι ξερό, πάπρικα, μαυροκούκι και αλάτι
Εκτέλεση
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κόλιανδρο για 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι.
Το μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το ξύσμα, το σουτζούκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το τυρί, βάζουμε και τα αυγά και ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν τα αυγά.
Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Αλείφουμε τις φέτες ψωμιού με λάδι, σκόρδο φρέσκο, τριμ. θυμάρι, πάπρικα και σουσάμι και ψήνουμε στους 180ο για περίπου 10 λεπτά ή και στο γκριλ και σερβίρουμε με το σαγανάκι.