Υλικά
1/2 κιλό ζυμαρικά
1/4 λάδι
250 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο σε φουντάκια ζεματισμένα για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό
1 κρεμμύδι, ψιλ/νο
2 σκ. σκόρδο
3-4 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
1,5 κ. φρέσκιες ντομάτες ή 2 κουτιά κονκασέ ψιλ/νες
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1/4 κούπας ελιές καλαμών κομμάτια
αρκετό φρέσκο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό
1 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
μισό κιλό διάφορα τυριά λευκά και κίτρινα
μισή κούπα τριμμένο ψωμί
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο λάδι τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν μαζί με τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, τις λιαστές, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ελιές, το βασιλικό, την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε λιγότερο χρόνο από αυτόν της συσκευασίας, σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μαζί με τα μπρόκολα και τα μισά τυριά.
Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το φαγητό σε βουτυρωμένο αρκετά μεγάλο πυρέξ και στρώνουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί και το τριμμένο στο μούλτι ψωμί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια περίπου 20 με 30 λεπτά.
Σερβίρουμε μετά από 5 λεπτά.