Υλικά
Κεφτέδες:
1 κ. κιμά
1 αυγό
1/2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
αλατοπίπερο
ρίγανη
θυμάρι
1 κ. γλ. κύμινο
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
2 κ. γλ. μπέικιν
Σάλτσα:
1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες πλυμμένα και στραγγισμένα
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
4 σκ. σκόρδο σε φέτες
μαϊντανό
ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 2 κ.σ. πελτέ
2 κ.γλ. πάπρικα
αλατοπίπερο
200 ml ζεστό νερό
1 κύβο κοτόπουλου ή λαχανικών
ελάχιστο λάδι για το τηγάνι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και βάζουμε 30 λεπτά έως 1 ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε, πλάθουμε κεφτεδάκια μέτρια και τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια να μαλακώσουν, ρίχνουμε τα μανιτάρια, αφήνουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τη ντομάτα, νερό, πάπρικα και αλατοπίπερο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να δέσει η σάλτσα μας. Στα τελευταία 5’ προσθέτουμε το μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.