Υλικά
5 πατάτες
2 καρότα
200 γρ. σελινόριζα
1 πράσο
1 κ.σ. ξίδι (ή λεμόνι)
1 φύλλο δάφνης
1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
1 ματσάκι σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε κομματάκια.
Τα μαραίνουμε όλα σε νερό (1 λίτρο) και προσθέτουμε τη δάφνη, τη φλούδα λεμονιού, το ματσάκι σέλινο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 20 λεπτά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξίδι (ή το χυμό του λεμονιού).
Αφαιρούμε από τη σούπα τη δάφνη, τη φλούδα του λεμονιού και το ματσάκι το σέλινο.