Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 κρεμμύδι μεγάλο λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρόκους αυγών
2 κουταλιές ξίδι λευκό
5 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα
1 κούπα κεφαλοτύρι
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
3 κουταλάκια αλεύρι
1 κουταλάκι βιτάμ
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον κιμά προσθέτοντας όλα τα υλικά εκτός από το κεφαλοτύρι που το βάζουμε στο τέλος.
Τον ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα οποία θα τοποθετήσουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και θα ψήσουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.
Eτοιμάζουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το μισό γάλα να πάρει μία βράση, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το βιτάμ, την πάπρικα και το αλεύρι, το οποίο έχουμε διαλύσει στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με μπόλικη σάλτσα.