Υλικά
Για το κρέας:
350 γρ. κιμάς από βοδινό
1/8 φλιτζανιού βρώμη
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. κακάο
1 κούπα νερό
2 κ.σ. καλαμπόκι σε σκόνη
Για τη sauce:
280 γρ. σάλτσα enchilada
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.γ. χυμός από πράσινο τσίλι
Για τα υπόλοιπα:
2 μεγάλες τορτίγιες
400 γρ. μεξικάνικα φασόλια
μισή ντομάτα κομμένη σε κύβους
1/4 φλιτζανιού μοτσαρέλα
1/4 φλιτζανιού τσένταρ
1/3 φλιτζανιού τυρί pepper jack
Εκτέλεση
Μαγειρεύεις τα μεξικάνικα φασόλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνεις στην άκρη.
Αναμιγνύεις όλα τα υλικά για το κρέας εκτός από το καλαμπόκι και τα μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτεις το καλαμπόκι.
Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνεις τη φωτιά και μαγειρεύεις για 2 ακόμη λεπτά. Σε ένα άλλο τηγάνι, βάζεις τα υλικά για τη sauce.
Tα μαγειρεύεις για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνεις τις τορτίγιες και από τις δύο πλευρές.
Παίρνεις μια κουταλιά της σούπας από το κρέας και το απλώνεις στα φασόλια. Παίρνεις την πρώτη τορτίγια τοποθετείς επάνω της το μείγμα φασολιών- κρέατος σε ένα τηγάνι (και πάλι σε χαμηλή φωτιά).
Σκεπάζεις με την άλλη τορτίγια Απλώνεις επάνω τη σάλτσα, σε κάθε της σημείο, μέχρι τις άκρες και εν συνεχεία τοποθετείς επάνω τα τυριά και την ντομάτα.
Σκεπάζει με ένα καπάκι για περίπου 3 λεπτά, ώστε να λιώσει το τυρί.
Σερβίρεις και κόβεις στα 4.
Tip
Αν θέλεις να μετατρέψεις την πίτσα as foodporn as it gets, μπορείς να προσθέσεις σπασμένα νάτσος και αβοκάντο.