Υλικά
1 κιλό κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα
300 γρ. ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
3 κλωνάρια σέλινο
5 κ.σ. ρύζι γλασσέ
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 1/2 κούπα κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ζεστό νερό και τα αφήνουμε για όλο το βράδυ να φουσκώσουν.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο νερό, βάζουμε το κουνουπίδι, το αφήνουμε να βράσει λίγο και το στραγγίζουμε.
Ξεπλένουμε και βάζουμε τα ρεβύθια στην κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και κρατάμε 1 φλ.τσ. από το νερό που έβρασαν.
Στην ίδια κατσαρόλα, βάζουμε λίγο νερό και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά και το καρότο.
Αφήνουμε να αχνιστούν για 5-6 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κουνουπίδι και τη σάλτσα ντομάτας.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι, τη γλυκιά πάπρικα, το ρύζι, το νερό από τα ρεβύθια και 1 φλ.τσ. νερό ακόμη.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να βράσει το φαγητό για 20 λεπτά, περίπου.
Εάν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια του βρασμού, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
Μόλις μαλακώσουν, αφήνουμε να απορροφηθούν τα υγρά του φαγητού και να μείνει με τη σάλτσα του.
Μπορούμε αφού αφήσουμε το φαγητό να βράσει λίγο στην κατσαρόλα να τελειώσουμε το μαγείρεμά του στον φούρνο.