Follow us

Μακαρονάδα με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε μία αλάδωτη μακαρονάδα με ψητές ντομάτες.

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

1/2 πακέτο χοντρά μακαρόνια

4-5 ντομάτες

3-4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο ή λιωμένο

λίγο θυμάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε σε ταψί, να ψηθούν στους 200 βαθμούς, μέχρι να σκάσει η φλούδα τους.

Στη συνέχεια τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε μια πλαστική σακούλα, την οποία κλείνουμε καλά, για να ιδρώσουν και να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα.

Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια, σε άφθονο και αλατισμένο νερό, αλλά δεν τα στραγγίζουμε.

Αφού έχουμε ξεφλουδίσει τις ντομάτες, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, μαζί με το σκόρδο και το αρωματικό.

Αφήνουμε να βράσουν ελαφρά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και στη συνέχεια παίρνουμε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια, με λίγο από το νερό τους και τα βάζουμε στο τηγάνι.

Αφήνουμε να βράσουν για να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρονται ζεστά.

Επίσης...

Απολαυστικές συνταγές με ζυμαρικά για κάθε περίσταση

Από κλασικά ιταλικά πιάτα μέχρι πιο μοντέρνες προτάσεις, ακολουθούν συνταγές που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο.

3 μακαρονάδες με σολομό

Δοκίμασε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές που συνδυάζουν τα ζυμαρικά με την πλούσια γεύση του ψαριού.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 συνταγές για πεντανόστιμα κανελόνια

Κλασικά με κιμά ή ιδιαίτερα με μανιτάρια ή και σπανάκι, τα κανελόνια είναι πάντα μια ιδανική λύση για ένα λαχταριστό γεύμα.

Γιουβαρλάκια µε Χυλοπίτες

Η συνταγή για γιουβαρλάκια με χυλοπίτες.

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.